Zoeken

Voormalig premier Marokko wil dat doodstraf wordt uitgevoerd

21 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Abdelillah Benkirane wil dat mensen die tot de doodstraf werden veroordeeld in Marokko, ook echt worden geëxecuteerd. De voormalig premier stelt dat de Marokkaanse justitie er juist aan heeft gedaan de doodstraf te behouden.

"Ik salueer de Marokkaanse justitie en de Marokkaanse wetgever voor het behouden van de doodstraf en ik denk dat deze daadwerkelijk moet worden toegepast. Waarom houden we iemand vast die voor heel zijn leven is veroordeeld? Om deze persoon en onszelf pijn te doen? Het vers zegt: "En voor jullie is er in de Qishâsh leven, O bezitters van verstand, hopelijk zullen jullie (Allah) vrezen.", verklaarde Benkirane tijdens een meeting met de leiders van de Arbeidersunie.

Tijdens de ontmoeting werd lang gedebatteerd over de afschaffing van de doodstraf in Marokko. "Niemand heeft het recht om iemand die zes mensen of zelfs een hele familie heeft vermoord, te pardonneren. Het is daarentegen een recht voor de families van de slachtoffers dat de straf wordt uitgevoerd, als ze de prijs van het bloed aannemen. Dat is de Islam en de logica.", aldus de voormalig premier, verwijzend naar de moord van een gezin van zes leden begin februari in de wijk Errahma in Salé.

In Marokko wordt de doodstraf nog steeds door de rechtbanken uitgesproken maar sinds 1993 niet meer uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team