Zoeken

Brein aanslagen Casablanca gaat in hoger beroep

5 december 2020 - 21:00 - Marokko

©

Het brein van de aanslagen in Casablanca, Said Mansour, is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Een paar maanden geleden werd hij veroordeeld tot de doodstraf Binnenkort wordt zijn beroep behandeld door het hooggerechtshof van Casablanca. Tijdens de aanslagen in Casablanca in 2003 kwamen 33 mensen om het leven en raakten een honderdtal mensen gewond.

Volgens de krant Akhbar Al Yaoum vluchtte de verdachte zeventien jaar geleden naar Denenmarken en vroeg daar asiel aan. Daar ging hij aan de slag als boekverkoper. Denemarken ontnam zijn Deense nationaliteit toen hij veroordeeld werd voor zijn activisme in terroristische groeperingen.

Denemarken heeft de man vervolgens uitgeleverd aan Marokko als onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de beide landen. Naar aanleiding van een onderzoek van de veiligheidsdienst BNPJ werd Mansour zeventien jaar na de aanslagen alsnog veroordeeld tot de doodstraf.

Andere verdachten die betrokken waren bij de aanslagen zijn al een tijd geleden berecht. Sommige van hen zijn ook ter dood veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team