Zoeken

Voetbal: wedstrijd Marokko - Gabon vandaag (live)

7 oktober 2017 - 11:17 - Sport

©

Het is de grote dag! Marokko speelt vandaag een beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Gabon voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 in Rusland.

Het is ongetwijfeld de belangrijkste wedstrijd van de laatste jaren voor de Atlas Leeuwen. Marokko zou met een overwinning zijn kansen om zich voor het wereldkampioenschap te plaatsen sterk verhogen.

Maar dé belangrijkste wedstrijd van deze kwalificatiereeks zal volgende maand tegen Ivoorkust worden gespeeld. Het land speelde gisteren gelijk tegen Mali, een uitstekend nieuws voor Marokko. Winnen de Atlas Leeuwen vanavond tegen Gabon, dan zal het koninkrijk namelijk de eerste plaats van Groep C met negen punten innemen.

Bondscoach Hervé Renard zal vanavond naar verwachting zijn sterkste spelers zoals Mehdi Benatia en Hakim Ziyech, ondanks zijn middelmatige prestatie tegen Mali in Bamako vorige maand, op het veld zetten.

De wedstrijd wordt in een volle stadion gespeeld. De 45.000 kaartjes zijn uitverkocht. Marokko is momenteel tweede in groep C met 6 punten, net na Ivoorkust met 8 punten. Gabon heeft 5 punten en Mali sluit de lijst af met slechts 3 punten.

Afspraak vanavond dus in het Mohammed V stadion in Casablanca. De wedstrijd wordt om 20 uur Marokkaanse tijd ook live op Al Aoula, Arriyadia en YouTube uitgezonden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team