Zoeken

Uitslag wedstrijd: Marokko verslaat Gabon met 3-0

7 oktober 2017 - 23:38 - Sport

Foto FIFA

Een overwinning die veel goed doet aan het Marokkaans elftal! De Atlas Leeuwen hebben vanavond de kwalificatiewedstrijd tegen Gabon met grote overmacht gewonnen en de eerste plaats van groep C ingenomen.

In een volle stadion (meer dan 65.000 supporters) leidden de Marokkaanse spelers de wedstrijd van het begin tot het einde. Marokko scoorde drie doelpunten terwijl het Gabonees elftal weinig kansen kreeg en enkel aan de verdediging dacht.

De drie doelpunten van het duel werden door de uitstekende Khalid Boutaib in de 38e, 56e en 72e minuut gescoord. Boutaib werd vervolgens samen met Mehdi Benatia door Badr Banoun en Aziz Bouhaddouz vervangen.

Tijdens een persconferentie op woensdag in Rabat noemde bondscoach Hervé Renard het duel tegen Gabon een "beslissende wedstrijd" maar oordeelde dat er "geen val" was. Hij verwachtte een moeilijke wedstrijd en hoopte dat zijn spelers met evenveel regelmaat zouden spelen als tijdens de vorige kwalificatiewedstrijden. Volgens de bondscoach dromen alle coaches en spelers ervan om dergelijke adrenalinevolle wedstrijden mee te maken.

Met deze overwinning is Marokko nu 1e in groep C met 9 punten. Volgende maand speelt het Marokkaans elftal zijn belangrijkste wedstrijd van de kwalificatiereeks tegen Ivoorkust dat gisteren gelijk tegen Mali speelde en momenteel 8 punten heeft. Een gelijkspel tegen Ivoorkust zal al genoeg zijn om zich voor het WK-2018 in Rusland te kwalificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team