Zoeken

Dit zullen de Atlas Leeuwen verdienen als ze zich voor het WK-2018 kwalificeren

8 oktober 2017 - 16:00 - Sport

©

Marokko staat op het punt om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018 in Rusland. Het Marokkaans elftal heeft nog één wedstrijd tegen Ivoorkust op het programma staan. Een gelijkspel zal genoeg zijn om zich te kwalificeren.

Om de spelers aan te moedigen heeft de Marokkaanse voetbalbond FRMF besloten om een premie van één miljoen dirham per speler toe te kennen als Marokko zich voor het WK-2018 plaatst.

Voetbalbondbaas Fouzi Lakjaa had eerst een premie van 500.000 dirham beloofd maar besloot gisteren, na de overwinning van Marokko tegen Gabon, de premie te verdubbelen en zo zijn steun aan het elftal te tonen.

De Atlas Leeuwen versloegen zaterdagavond Gabon met 3-0. De wedstrijd werd in een volle stadion met meer dan 65.000 supporters in Casablanca gespeeld. Alle spelers zullen voor deze overwinning 40.000 dirham krijgen. Hoeveel bondscoach Hervé Renard zal ontvangen is niet bekend.

Marokko dankt zijn overwinning aan een uitstekende prestatie van Khalid Boutaib. De aanvaller van de Turkse club Yeni Malatyaspor scoorde de drie doelpunten van de wedstrijd in de 38e, 56e en 72e minuut.

Dankzij deze overwinning staat Marokko nu op de eerste plaats in groep C met negen punten. Ivoorkust, dat vrijdag gelijk speelde tegen Mali, heeft acht punten. Gabon en Mali zijn uitgeschakeld.

Bladna.nl