Zoeken

Voetbalbond geeft miljoenen uit voor Marokko-Ivoorkust

12 oktober 2017 - 17:30 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft in aanloop van de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust in november, besloten om miljoenen dirhams uit te geven om het nationaal elftal voor het WK-2018 te kwalificeren.

Volgens de voetbalbond zal een vliegtuig worden gecharterd om de Atlas Leeuwen naar Abidjan, waar de wedstrijd wordt gespeeld, te brengen. Het elftal wordt ook vergezeld door een Marokkaanse kok. De voetbalbond heeft namelijk geen vertrouwen in het voedsel dat aan de spelers in Ivoorkust zou worden geserveerd.

In geval van overwinning zullen de spelers, bondscoach Hervé Renard en de technische staf flinke premies ontvangen. Voor de spelers was de premie oorspronkelijk van 500.000 dirham maar de voetbalbond heeft na de 3-0 overwinning tegen Gabon afgelopen zaterdag, besloten om deze te verdubbelen naar één miljoen dirham per speler.

Wordt Marokko niet gekwalificeerd dan worden enkele veranderingen verwacht. Hervé Renard zal dan mogelijk worden ontslagen. Een andere mogelijkheid is dat zijn contract dan wordt herzien. De Fransman verdient momenteel een maandsalaris van 600.000 dirham om het Marokkaans elftal te coachen.

Marokko is slechts één punt verwijdert van een kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Rusland. Sinds de overwinning tegen Gabon staat Marokko namelijk op de eerste plaats in groep C met negen punten. Ivoorkust is tweede met acht punten terwijl Gabon en Mali werden uitgeschakeld. Om zich voor het wereldkampioenschap te plaatsen moeten de Atlas Leeuwen gelijk spelen of winnen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team