Zoeken

Voedselbossen brengen hoop en toekomst naar Rifgebied

21 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

Stichting Riforest zet een ambitieus project op in het Rifgebied in Noord-Marokko: de realisatie van vijf voedselbossen. Deze groene oases, gebaseerd op de principes van permacultuur, bieden een oplossing voor de dubbele uitdaging waarmee de regio kampt: klimaatverandering en economische achterstand.

De voedselbossen zullen niet alleen zorgen voor een stabiele voedselvoorziening voor landbouwers, maar ook de biodiversiteit verhogen en de bodemkwaliteit verbeteren. Bovendien creëren ze nieuwe economische kansen door middel van coöperatieve samenwerking en ecotoerisme.

Lees ook: Marokko plant miljard bomen om het land te herbebossen

Riforest werkt samen met lokale landbouwersfamilies en de organisatie Perma Rif om de voedselbossen te realiseren. In april wordt gestart met het ontwerp, met aandacht voor essentiële thema’s zoals gezonde bodems, biodiversiteit en regenwaterwinning. De kennis die wordt opgedaan tijdens het project wordt gedeeld met honderden landbouwers in de regio, die op hun beurt ambassadeurs worden voor duurzame landbouw.

Lees ook: Marokko en Nederland openen demonstratiecentrum voor tuinbouw in Agadir

Het project is een belangrijke stap in de missie van Riforest om gedegradeerde landbouwgronden in het Rifgebied te herstellen en een toekomstbestendige landbouw te ontwikkelen. De stichting hoopt na dit project op structurele basis voedselbossen aan te leggen in de Rif, met steun van bedrijven, organisaties en particulieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team