Zoeken

Marokko en Nederland openen demonstratiecentrum voor tuinbouw in Agadir

14 december 2022 - 07:00 - Marokko

©

Marokko en Nederland hebben afgelopen zaterdag in Agadir een gezamenlijk kenniscentrum geopend voor de bedekte tuinbouw. De faciliteit moet voor meer samenwerking zorgen tussen Marokkaanse en Nederlandse landbouwers.

Minister Mohamed Sadiki van Landbouw, Zeevisserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, opende samen met Jeroen Roodenburg, de Nederlandse ambassadeur in Marokko, een onderzoeks- en demonstratiekas in de stad Agadir. De ceremonie markeert de officiële start van de activiteiten van het kenniscentrum, waar Nederlandse technologie wordt ingezet om de teelt van tuinbouwgewassen te verbeteren en te verduurzamen.

Lees ook: Nederlandse ambassadeur in Marokko bezoekt tuinbouwstreek Agadir

Het relatief kleine Nederland is de tweede grootste landbouwexporteur ter wereld. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de landbouwsector in Marokko.

Lees ook: Nederland deelt agrokennis met Marokko

Jaap Satter is afgelopen zomer gestart als landbouwadviseur bij de Nederlandse ambassade in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. In agf vertelt hij dat de nieuwe demonstratiekas de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen bij de ontwikkeling van de bedekte groenteteelt. "Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn daar nauw bij betrokken. Daar mag ons land best trots op zijn", aldus Satter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team