Zoeken

Vlaams Belang’s aanval op stedenband Kortrijk Chefchaouen

14 januari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Het Vlaams Belang heeft zich verzet tegen de beslissing van de Belgische stad Kortrijk om een stedenband aan te gaan met de Marokkaanse stad Chefchaouen. Wouter Vermeersch, VB-fractieleider in Kortrijk, verklaarde "het niet te begrijpen" dat zijn stad geld besteedt aan "het paradijs van cannabis en influencers".

"Wie even googelt ziet het meteen: ‘de drugshoofdstad van Marokko’, ‘het Amsterdam van Marokko’, of nog ‘het paradijs van cannabis en influencers’. Dat uitgerekend een schepen van Jeugd in Kortrijk kiest voor een stad met een dergelijke reputatie valt voor ons niet te begrijpen", zegt Vermeersch.

Lees ook: Kortrijk sluit stedenband met Chefchaouen

Deze uitspraak is ontstellend, aangezien het suggereert dat Chefchaouen enkel bekendstaat om haar wietplantages en niet om haar culturele waarden en historische betekenis. Het besluit van Kortrijk om een stedenband aan te gaan met Chefchaouen heeft enkel betrekking tot het klimaatdossier en niet tot het gebruik of de legalisering van cannabis.

Lees ook: Rabat maakt einde aan stedenband met Guatemala Ciudad vanwege Palestina

Bert Herrewyn, de schepen van Kortrijk die verantwoordelijk is voor de stedenband, benadrukte dat de keuze voor Chefchaouen was genomen na een algemene oproep en dat de stedenband niet bedoeld was als een manier om geld te verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team