Zoeken

Virtueel gebed voor moslims Canada

15 april 2020 - 19:20 - Wereld

©

Moslims hebben vrijdag aan een gezamenlijk virtueel gebed deelgenomen om Allah te vragen alle Canadezen te beschermen en te genezen tijdens de coronavirus pandemie.

"In moeilijke tijden raadt de Koran ons aan om ons tot Allah te wenden, om om vergeving en genade te smeken om vooruit te kunnen gaan. (...) We weten dat alle profeten dit in het verleden hebben gedaan, inclusief de Profeet Mohammed, vrede zij met hem.", verklaarde Dr. Safiyyah Ally aan het begin van het gebed.

Ruim zestig islamitische organisaties in Canada hebben hun steun betuigd aan het virtueel vrijdagsgebed dat door de imams Refaat Mohammed, Hamid Slimi, Imran Ally en Munir El-Kassem werd geleid.

Samen smeekten ze Allah om alle Canadezen tijdens de coronavirus pandemie te beschermen en hen vrede en welvaart te schenken.

"We gaan door een zeer moeilijke periode en volgens de profeet Mohammed, vrede zij met hem, moeten we dergelijke situaties analyseren om het boodschap van Allah te begrijpen, op te letten en ons tot hem te wenden. (...) Wanneer we in een staat van angst en depressie verkeren mogen we de hoop niet opgeven.", verklaarde dokter Hamid Slimi tijdens zijn preek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team