Zoeken

Moslimlanden heropenen geleidelijk aan moskeeën

7 juni 2020 - 16:10 - Wereld

©

Na weken gesloten te zijn gebleven vanwege de coronavirus pandemie, gaan moskeeën in de wereld geleidelijk aan weer open. In alle landen is deze heropening wel aan strenge voorwaarden gebonden.

Egypte laat opnieuw het vrijdaggebed toe in moskeeën, maar enkel de imam en de werknemers van de moskeeën mogen aanwezig zijn tijdens het gebed.

In Saoedi-Arabië hebben de religieuze autoriteiten de twee heilige moskeeën, de Al-Masjid al-Haram in Mekka en de moskee van de Profeet in Medina, heropend voor het vrijdaggebed. Moslims die aan het gebed willen deelnemen moeten zich aan strenge regels houden.

Jordanië en Libanon hebben na twee maand en half ook besloten om de moskeeën te heropenen, maar enkel voor het vrijdaggebed.

De Al-Aqsamoskee is na zeventig dagen ook terug open en ontving afgelopen vrijdag 50.000 gelovigen voor het gebed. In de Gazastrook werden de moskeeën donderdag al heropend.

Marokko daarentegen heeft de heropening van moskeeën nog niet toegelaten. De autoriteiten blijven op hun hoede voor het virus en weigeren een datum te geven voor de heropening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team