Zoeken

Ramadan 2020 in Marokko: aanbevelingen Ulema-raad

24 april 2020 - 16:00 - Marokko

©

De Ramadan begint op zaterdag 25 april in Marokko. De Ulema-raad heeft tijdens deze uitzonderlijke periode vanwege de coronavirus pandemie, onder meer de Taraweeh en Eid-gebeden in moskeeën afgeraden.

In een verklaring laat de raad weten dat "de bescherming van levens de voorrang heeft op de naleving van de religie". De moskeeën zullen daarom ook pas "open gaan wanneer de omstandigheden en een terugkeer naar een normale situatie het toelaten".

Volgens de raad zijn "daden van aanbidding aan Allah, inclusief de Taraweeh en Eid gebeden, wanneer de bedoeling oprecht is, beloond, ook wanneer men niet in staat is om ze op de juiste manier uit te voeren".

De raad roept Marokkanen op om de Taraweeh-gebeden thuis te verrichten, alleen of met mensen die onder hetzelfde dak wonen. Volgens de sharia is "een groepsgebed een gebed die door meer dan één gelovige wordt verricht".

De religieuze instelling herinnert er tevens aan dat Marokko net zoals de meeste landen in de wereld, de noodtoestand heeft afgekondigd om zich van de coronavirus pandemie te beschermen. Het verbod op samenkomsten is bedoeld om de besmettingsrisico’s te beperken. De raad vraagt daarom aan alle moslims op thuis te blijven en enkel naar buiten te komen wanneer het echt niet anders kan tijdens de Ramadan. "Het is de beste manier om Marokko coronavirusvrij te krijgen", aldus de raad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team