Zoeken

Vervalste drank doodt vier jonge mensen in Tetouan

15 oktober 2020 - 19:40 - Marokko

©

In Tetouan zijn vier jonge mensen overleden na het drinken van verfverdunner. De jonger waren in de veronderstelling dat het een gewone alcoholische drank was.

De slachtoffers, waaronder twee minderjarigen, kwamen om nadat ze een mix van verschillende dranken hadden genuttigd, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Volgens de krant hadden de jongeren dit mengsel al vaker gedronken omdat het goedkoper is dan traditionele alcoholische dranken. Bij aankomst op de eerste hulp vertoonden ze tekenen van ernstige bedwelming en kort daarop zijn ze opgenomen op de intensive care, blijkt uit het politierapport. Vier van hen hebben het niet overleefd vanwege ernstige schade aan hun interne organen.

Momenteel loopt er een politie-onderzoek om vast te stellen om welke giftige stof het precies gaat en om te onderzoeken of de jongeren de drank ergens hebben gekocht of dat zij het wellicht zelf hebben gemaakt.

De Marokkaanse nationale veiligheidsdienst DGSN voert een felle strijd tegen de productie en distributie van vervalste of frauduleuze dranken. Door deze operatie met de naam "schone handen", is een groot netwerk opgerold dat zich bezig hield met het brouwen en verkopen van illegale alcoholische dranken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team