Zoeken

Verontwaardiging na slachting zwerfhonden in Tanger

12 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Tanger roept de "Beweging van Jonge Groenen" de lokale autoriteiten op om een einde te maken aan het doden van zwerfhonden in de stad en de nodige maatregelen te nemen om deze dieren te beschermen.

Deze oproep komt nadat een tiental zwerfhonden in de wijk Al-Hassani van Tanger zijn afgemaakt. Recentelijk heeft de stadsraad een petitie van de beweging goedgekeurd die vraagt om het stopzetten van het doden van zwerfhonden en het zoeken naar alternatieve oplossingen.

Lees ook: Burgemeester Tanger rechtvaardigt slachting zwerfhonden

De praktijk van het afslachten van honden wordt door de beweging omschreven als een "flagrante schending van democratische principes, waardoor de gemeente wordt omgevormd tot een entiteit die fictieve beslissingen neemt en de geloofwaardigheid van onze instellingen en de wil van onze burgers aantast". In een persbericht dringt de beweging aan op "respect voor de beslissing van de raad en het ondernemen van concrete acties om een einde te maken aan deze onmenselijke slachtingen".

Lees ook: Bejaarde man door zwerfhonden doodgebeten in Marokko

Bovendien vraagt de beweging om de vernietiging van alle wapens of giftige stoffen die worden gebruikt om de honden te doden. Ze nodigen alle organisaties van de burgermaatschappij uit om zich bij deze strijd aan te sluiten, totdat het afmaken van zwerfhonden in de stad daadwerkelijk stopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team