Zoeken

Vermiste kinderen: DGSN en Meta lanceren "Tifli Moukhtafi"

8 maart 2023 - 23:30 - Marokko

©

Een alarm afgeven wanneer kinderen onder verdachte omstandigheden als vermist worden opgegeven in Marokko. Dat is de missie van het "Tifli Moukhtafi"-systeem dat door de Nationale eivligheidsdienst (DGSN) in samenwerking met Meta is gelanceerd.

Het "Tifli Moukhtafi"-mechanisme is het resultaat van een samenwerking tussen de DGSN en Meta en de presentatie van dit initiatief zal plaatsvinden tijdens een studiedag in het Koninklijk Politie Instituut, aldus de DGSN in een verklaring. Abdellatif Hammouchi, baas van de DGSN, is tevreden over de samenwerking met Meta. Dit systeem zal "het waarschuwings- en opsporingsproces versnellen voor kinderen die onder verdachte omstandigheden als vermist zijn opgegeven", meldt Le Matin.

Lees ook: Marokkaanse politie en Facebook lanceren "Amber Alert-systeem"

De DGSN legt uit dat het programma gebaseerd is op het Amber Alert mechanisme, dat zijn nut heeft bewezen in de Verenigde Staten en Canada. De ontvoering van een kind zal aan de hand van dit nieuw waarschuwingssysteem worden gemeld en onmiddellijk beschikbaar zijn op Facebook. In eerste instantie zal het met name zichtbaar zijn op de accounts die geopend werden binnen het geografische gebied waar de verdwijning is gemeld.

Lees ook: Hicham (2) al 14 dagen vermist in Taza

Het partnerschap met Meta is de eerste in een lange lijst, waarmee de diensten van de DGSN zich in de voorhoede plaatsen van de nieuwste elektronische en computertechnologieën op het gebied van misdaadbestrijding en bescherming van de veiligheid van de burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team