Zoeken

Geen vermeldingen op shirts Marokkaanse spelers

26 november 2021 - 11:00 - Sport

©

Marokkaanse spelers die tijdens officiële wedstrijden persoonlijke of religieuze boodschappen op hun sportuitrusting plaatsen, riskeren zware straffen, aldus de nationale arbitragecommissie.

Dat maakte directeur Yahya Hadqa dinsdag bekend op een persconferentie in Rabat.
Volgens hem is een dergelijke houding verboden door artikel 4 van de "Rules of the Board" van de spelregelcommissie IFAB (de instantie die de regels van het voetbal wijzigt), waarin staat dat "de uitrusting van spelers geen slogan, inscriptie of afbeelding van politieke, religieuze of persoonlijke aard mag bevatten."

Lees ook: Olympique Marseille eert Marokko met speciale trui

"Het is spelers niet toegestaan ​​slogans, berichten of afbeeldingen van politieke, religieuze, persoonlijke of promotionele aard op hun ondergoed te plaatsen, met uitzondering van het logo van de fabrikant," aldus Yahya Hadqa.

Lees ook: Nieuw shirt Atlas Leeuwen eindelijk onthuld (foto)

"In het geval van een overtreding wordt een speler of team gesanctioneerd door de organisator van de competitie, de nationale bond of de FIFA", vervolgde hij, eraan toevoegend dat de scheidsrechter "het recht niet heeft om de speler of het team te straffen". Wel moet hij dit in zijn wedstrijdverslag vermelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team