Zoeken

Olympique Marseille eert Marokko met speciale trui

2 februari 2021 - 12:00 - Sport

©

De Franse voetbalclub Olympique Marseille heeft via zijn mode-label "OM Africa" een nieuwe truien-lijn gelanceerd waarmee de landen Marokko, Senegal en Ivoorkust worden geëerd. De truien zijn ontworpen door het sportkledingmerk Puma en zijn voorzien van de kleuren van de nationale vlag van deze drie landen.

Om de Afrikaanse supporters van Olympique de Marseille met elkaar te verbinden besloot de voetclub een jaar geleden het label "OM Africa" op te starten. Met dit merk probeert de club ook zijn OM Schoolprogramma en de sociale projecten van OM Foundation te promoten.

In de drie truien die eind januari zijn gepresenteerd zijn de kleuren van de vlaggen van Marokko, Senegal en Ivoorkust verwerkt. De Marokkaanse trui is voornamelijk rood, die van Senegal groen en geel en die van Ivoorkust heeft de kleuren groen en oranje.

De truien zijn sinds 30 januari verkrijgbaar in officiële winkels van Olympique Marseille en bij andere winkels. Ter gelegenheid van de lancering van de truienlijn, droegen de spelers van de club uit Marseille tijdens de wedstrijd tegen Stade Rennes, shirts met daarop de kleuren van OM Africa. De clubs Liverpool, Tottenham en Chelsea zijn de Franse club voorgegaan in het uitbrengen van een speciale truienlijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team