Zoeken

Marokkaanse student dood aangetroffen in Frankrijk

8 september 2023 - 13:00 - Wereld

©

De 20-jarige student Sami El Yousfi Alaoui, die sinds 3 september vermist was in het Franse Brest, is op woensdag 6 september dood aangetroffen.

Zijn lichaam werd rond 16.00 uur ontdekt in een bassin in de commerciële haven van de stad. Duikers die naar Sami op zoek waren, identificeerden hem dankzij een paspoort dat in zijn kleding werd gevonden.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan gedood door jonge stier in Frankrijk

Familie en vrienden van Sami hadden dinsdag een ongekende zoekactie opgezet in de hoop hem levend terug te vinden. Ze plakten posters in het stadscentrum en reageerden op een getuigenoproep van de politie. De student van Marokkaanse afkomst en ingeschreven aan de Nationale Ingenieursschool van Brest (Enib), bracht zijn laatste avond door in de nachtclub La Suite met vrienden van het Erasmus-programma.

Lees ook: Jonge Marokkaan koelbloedig doodgeschoten op Spaans strand

Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van zijn dood loopt verder. Een autopsie zal de doodsoorzaak moeten bepalen. Hij had zijn vrienden verteld dat hij naar het toilet ging en was sindsdien niet meer gezien. Zijn mobiele telefoon was al eerder gevonden en aan het personeel van de nachtclub overhandigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team