Zoeken

Verhoeven haalt uit naar Ben Saddik: "Ik hou niet van valsspelers"

1 maart 2024 - 15:00 - Sport

©

Rico Verhoeven is duidelijk over zijn mening over Jamal Ben Saddik. De Nederlandse kickbokser vindt het niet correct dat Ben Saddik direct een plek in de Glory Heavyweight Grand Prix kreeg, terwijl hij volgens Verhoeven eerst zijn naam moet waarmaken. Verhoeven haalt ook uit naar Ben Saddik’s vermeende dopinggebruik.

"Ik vind dat je jezelf weer moet opbouwen en moet bewijzen dat je daar mag staan," zegt Verhoeven aan HBVL. "Dat is wat ik aangegeven heb. Want volgens is dat niet het beeld dat wij naar andere vechters én de buitenwereld toe willen schetsen."

Lees ook: Jamal Ben Saddik zegt nee tegen comeback

Verhoeven is ook kritisch over de vermeende dopingpraktijken van Ben Saddik. "Ik hou niet van valsspelers," zegt hij. "We werken allemaal ongelooflijk hard om hier te komen en zetten in de ring onze gezondheid op het spel. Als je dan iets harder slaat dan de ander, door iets wat onnatuurlijk is aangemaakt, dan speel je met mijn gezondheid."

De kickbokskampioen benadrukt dat hij wel degelijk bereid is om tegen Ben Saddik te vechten, maar dan wel onder de voorwaarde dat er strenge dopingcontroles worden uitgevoerd. "Ik verleng m’n contract niet en ga überhaupt geen gevecht aan tegen veelplegers, als dat niet het geval is," zegt hij.

Lees ook: Jamal Ben Saddik: van kickbokser tot buschauffeur (foto)

Jamal Ben Saddik besloot na weken onderhandelen met Glory, om niet deel te nemen aan de Grand Prix. Hij zou niet genoeg voorbereid zijn. Maar de kickbokser stelde kort na de bekendmaking van zijn besluit dat de reden heel anders was zonder meer uitleg te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team