Zoeken

Verenigde Staten prijzen optreden Koning Mohammed VI

17 juni 2020 - 12:20 - Marokko

©

Washington heeft maandag Marokko geprezen voor de medische hulp die het koninkrijk naar vijftien landen in Afrika heeft gestuurd in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Volgens de Verenigde Staten is deze hulp een nieuw bewijs van het leiderschap van Koning Mohammed VI in de strijd tegen het virus.

"We prijzen het leiderschap van Marokko in de strijd tegen het Covid-19 en de steun aan andere Afrikaanse landen door donaties van beschermingsmiddelen (PBM) en noodzakelijke medische uitrusting", schreef de ambassade van de Verenigde Staten in Rabat op Twitter.

"De Verenigde Staten blijven nauw samenwerken met Marokko om de wereldwijde gezondheidsuitdagingen aan te gaan", aldus de ambassade.

Marokko heeft zondag toestellen met medische hulp naar Mauritanië, Burkina Faso, Kameroen, de Comoren, Congo, Eswatini, Guinee, Guinee-Bissau, Malawi, Niger, Senegal, Tanzania, Tsjaad en Zambia gestuurd.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken bericht dat deze hulp betrekking heeft op 8 miljoen mondmaskers, 900.000 medische helmen, 600.000 haarkapjes, 60.000 doktersjassen, 30.000 liter handgel, 75.000 dozen chloroquine en 15.000 dozen Azitromycine. Alle uitrusting en medicijnen werden in Marokko geproduceerd en voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team