Zoeken

Chinese autoriteiten slopen "kleine Mekka van China"

5 mei 2020 - 14:00 - Wereld

©

De autoriteiten in Linxia, in de Chinese provincie Gansu, hebben de sloop bevolen van koepels en minaretten van verschillende moskeeën in de stad, ook van de "kleine Mekka van China", de Qianheyan-moskee en de Baijiazhuang-moskee.

Moslims in China worden al jaren vervolgd. De autoriteiten in Peking hebben nu ook besloten om islamitische symbolen in het land te doen verdwijnen.

Vooral in Oost-Turkestan, waar de Oeigoerse moslimminderheid woont, zijn moslims het slachtoffer van vervolging en andere vormen van onmenselijke behandelingen.

In 2018 werd in China een wet gestemd gericht op de "ideologische heropvoeding van moslims" dat moet leiden tot "psychologische rehabilitatie, gedragsverandering en gedachtentransformatie" in een periode van vijf jaar.

Sinds de inwerkingtreding van de wet worden moslims in China vervolgd en hebben ze het recht niet meer om hun geloof vrij te beleven. Moskeeën worden vernield of gesloopt, de verkoop van halal voedsel is in vele steden is verboden en moslims worden naar "heropvoedingskampen" gestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team