Zoeken

Raffia Arshad eerste moslima rechter met hoofddoek in Groot-Brittannië

2 juni 2020 - 19:40 - Wereld

©

Raffia Arshad is de allereerste moslima die een hoofddoek draagt en tot rechter wordt benoemd in het Verenigd Koninkrijk.

De 40-jarige magistrate droomde sinds haar 11 jaar om rechter te worden. Het enige dat haar bezig hield was te weten of er "mensen zoals haar" waren in dit beroep, schrijft Metro.

"Het is vreemd omdat het iets is waar ik al vele jaren aan werk en ik heb me altijd voorgesteld dat ik extatisch zou zijn als ik zou worden benoemd. Ik was gelukkig, maar mijn grootste vreugde vond ik in de reacties van anderen. Veel vrouwen dachten dat ze door het dragen van een hijab geen advocaat konden worden, laat staan ​​rechter.", vertelt Raffia.

In haar carrière behandelde Raffia Arshad vooral zaken met betrekking tot gedwongen huwelijken, vrouwenbesnijdenissen en zaken met betrekking tot de Sharia. Ondanks haar inzet en ervaring kreeg ze zelf ook te maken met vooroordelen of discriminatie vanwege haar geloof.

Raffia vertelde aan het blad hoe ze had besloten om haar hoofddoek aan te houden, wat er ook zou gebeuren. In 2001, toen ze naar studiebeurs aanvraag moest indienen, raadde een familielid haar aan om zonder hoofddoek te gaan om zo meer kans te hebben op een positief antwoord. "Ik besloot toen dat ik mijn hoofddoek zou aanhouden omdat het voor mij zo belangrijk is om de persoon te accepteren zoals hij/zij is. Als ik een ander persoon zou worden om mijn beroep uit te oefenen, zou ik waarschijnlijk dit werk niet doen.", aldus de jonge rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team