Zoeken

Zorgwekkende verdwijning jonge Mehdi in Frankrijk

5 november 2019 - 11:00 - Wereld

©

Mehdi Ryad Toukali wordt al bijna een week vermist in de regio van Parijs. De 14-jarige jongen heeft een psychische aandoening waardoor zijn verdwijning als extreem zorgwekkend wordt beschouwd door de autoriteiten.

De tiener verliet afgelopen woensdag het huis van zijn ouders in het Franse Fresnes. Sinds die dag werd niets meer van hem vernomen. Mehdi droeg een zwart trainingspak, een mouwloze vest en zwart en groene Nike TN sportschoenen.

Volgens Le Parisien hebben de ouders van Mehdi eerst geprobeerd om hem zelf terug te vinden alvorens de politie te waarschuwen. De jongen heeft een aandoening die zijn mentale ontwikkeling remt. "Ook al is hij 14 jaar, hij denkt als een kind van 8 en is heel beïnvloedbaar" volgens Nassima Toukali, een tante van Mehdi.

Akila Toukali, de moeder van Mehdi, was aan het slapen toen de jongen het huis verliet. Ze dacht dat hij voor het huis aan het spelen was. Toen hij in de namiddag echter niet thuiskwam begon ze zich zorgen te maken en ging ze samen met enkele familieleden op zoek naar de jongen. Rond 20 uur waarschuwde ze de politie.

Een getuige stelt Mehdi op een bus naar het treinstation te hebben gezien. Mogelijk wilde Mehdi naar het centrum van Parijs gaan. Het is de eerste keer dat hij dat doet. Hij kent er bovendien niemand.

Update: Mehdi werd teruggevonden

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team