Zoeken

Marokkaanse tiener probeerde Airbus te stelen in Frankrijk

25 december 2019 - 14:30 - Wereld

©

Een Marokkaanse tiener staats sinds vrijdag terecht in Frankrijk nadat hij in juni dit jaar had geprobeerd om een Airbus A321 vliegtuig te stelen.

De zaak tegen de 16-jarige jongen wordt door de jeugdrechtbank van Créteil behandeld. De jongen wilde het toestel op de luchthaven van Orly stelen om naar Marokko terug te keren. Volgens de advocate van de tiener wilde hij het vliegtuig "uiteraard niet stelen" en wilde hij gewoon naar zijn land van herkomst vertrekken.

De mentale gezondheid van de jongen zou sinds zijn arrestatie in juni erg achteruit zijn gegaan. "Hij leeft naakt met een simpele deken. Met zijn kleren stopte hij alle leidingen dicht. Hij doet zijn behoeftes op de grond. Hij schrijft met zijn uitwerpselen op de muren.", vertelde de raadsvrouw.

Le Parisien bericht dat de jongen op 14-jarige leeftijd in Marseille was aangekomen. Hij zou toen in aanraking zijn gekomen met drugs. Hij was ook onder de invloed van drugs toen hij het vliegtuig van Vueling probeerde te stelen.

De jongen stapte die dag in het leeg toestel en drong de cockpit binnen. Een technicus merkte hem op en waarschuwde de veiligheidsdienst. De jongen verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie en wordt sindsdien vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team