Zoeken

Mossad achter moord Mehdi Ben Barka

18 februari 2020 - 12:00 - Wereld

©

In zijn boek "Rise and kill first" dat in 2018 uitkwam, geeft de Israëlische journalist en schrijver Ronin Bergman meer duidelijkheid over de ontvoering en moord op Mehdi Ben Barka.

Bergman, die voor de New York Times werkt, was enkele dagen geleden te gast op de Franse radio Europe 1. Hij verklaarde toen dat dat "Israëlische Mossad niet aan de ontvoering en de moord van Mehdi Ben Barka heeft deelgenomen, maar hem wel in het oog hield en de Marokkanen heeft geholpen om zijn lichaam te doen verdwijnen".

Het lichaam van de Marokkaanse politieke tegenstander werd "met een bijtend zuur bewerkt om het ontbindingsproces te versnellen, waarna het werd begraven onder het huidig Louis Vuitton-museum, in het bos van Burgon", aldus de journalist.

Mehdi Ben Barka werd op 29 oktober 1965 voor de brasserie Lipp in Parijs ontvoerd. Hij was de grootste tegenstander van wijlen Koning Hassan II en had de dag voor zijn verdwijning een voorbereidingsvergadering voorgezeten voor de organisatie in januari 1966 van een ontmoeting met de leiders van bevrijdingsbewegingen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hij zou na zijn ontvoering door de Franse en Marokkaanse autoriteiten met de hulp van de Mossad zijn vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team