Zoeken

België wil nationaliteit Marokkaanse vrouw intrekken

2 februari 2020 - 10:19 - Wereld

©

Saïda El Mimouni, Belgische Marokkaanse vrouw die voor de terroristische organisatie Daesh in Syrië zou vechten, werd donderdag in België tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Het Openbaar ministerie had vijf jaar gevangenisstraf, een boete van 8000 euro en de intrekking van de Belgische nationaliteit geëist.

Saïda El Mimouni bevindt zicht momenteel in Syrië met haar twee kinderen. De rechtbank zal op 25 februari uitspraak doen over de intrekking van haar Belgische nationaliteit.

El Mimouni was de vrouw van Sharia4Belgium-lid Rachid Iba. Ze vertrok op 8 maart 2013 naar Syrië met haar zoon. Het koppel zou eerst trouw hebben gezworen aan Majlis Shura Al-Mujahideen en zich vervolgens bij Daesh hebben aangesloten.

De jonge vrouw keerde eind 2014 terug naar België om in januari 2015 van haar tweede zoontje te bevallen. Ze keerde twee maanden later naar Syrië via Polen en Oekraïne. Haar man, die in België bij verstek tot 8 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, kwam vermoedelijk om bij gevechten in het conflictgebied. Saïda El Mimouni zou in 2017 met een Tunesische strijder zijn hertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team