Zoeken

Jonge Sahrawi vlucht naar Spanje om aan dwanghuwelijk te ontsnappen

2 januari 2020 - 21:10 - Wereld

©

Een Sahrawi-meisje die met haar familie in de kampen van Tindouf verbleef, is naar Spanje gevlucht om aan een dwanghuwelijk te ontsnappen.

Het jonge slachtoffer werd in Tindouf geboren en wist te ontsnappen met de hulp van haar eigen moeder. Ze was met valse reisdocumenten op een vliegtuig in Algiers gestapt en landde enkele dagen geleden in het Spaanse Barcelona.

"Mijn vader had ermee gedreigd me te vermoorden als ik het huwelijk niet accepteerde.", vertelde ze aan de media bij haar aankomst in Barcelona. Naast de media waren ook meerdere maatschappelijke werkers en mensenrechtenactivisten aanwezig.

Volgens Spaanse media heeft de jonge vrouw asiel aangevraagd. Haar verzoek werd eerst afgewezen maar zaterdag uiteindelijk toch goedgekeurd. Dat gebeurde nadat haar advocate Natàlia Castellano Boladeras haar dossier aan het ministerie van Binnenlandse Zaken had voorgelegd.

De raadsvrouw van het jonge slachtoffer heeft ook een verzoek om bescherming ingediend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team