Zoeken

Marokkaanse diplomaat Abderrahim Bayoud nieuwe zaakgelastigde in Tel Aviv

7 februari 2021 - 14:40 - Marokko

©

De Marokkaanse diplomaat Abderrahim Bayoud zal hoogstwaarschijnlijk de zaakgelastigde worden voor het verbindingskantoor van Marokko in Tel Aviv. De benoeming zou deze week officieel bekend worden gemaakt.

De 58-jarige Bayoud heeft zijn sporen in de Marokkaanse diplomatie verdiend. Hij is drie keer benoemd tot consul-generaal van Marokko in Londen, Amsterdam en New York. Hij stond ook aan het hoofd van de Latijns-Amerikaanse en Caribische afdeling voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Website Le360 meldt dat het ministerie hem omschrijft als "een professioneel diplomaat, rigoureus in zijn werk en betrokken".

Bayoud zal een paar weken later beginnen dan zijn Israëlische collega David Govrin, voormalig ambassadeur in Egypte en nu zaakgelastigde in Marokko voor Israël. Hij is inmiddels al met zijn werkzaamheden begonnen in Rabat.

De opening van de verbindingskantoren in Rabat en Tel Aviv zijn onderdeel van de hernieuwde normalisatie overeenkomst tussen beide landen. Deze is op 22 december onder toezicht van Koning Mohammed VI ondertekend. Marokkaanse technici zijn momenteel voorbereidingen aan het treffen voor de opening van het verbindingskantoor in Tel Aviv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team