Zoeken

Veiligheid attractieparken in Tetouan onder de loep na reeks incidenten

29 juli 2023 - 18:00 - Marokko

©

De zomerseizoen wordt in het noorden van Marokko gekenmerkt door een breed scala aan amusementsmogelijkheden. Er gaan echter steeds meer stemmen op voor de invoer van strengere veiligheidsnormen en regulering van attractieparken in steden als Tetouan en M’diq.

Volgens Al Akhbar wordt vanwege het groeiend aantal ongevallen en storingen, van de lokale autoriteiten geëist dat ze meer inspanningen leveren om de veiligheid van vakantiegangers en bezoekers te waarborgen. Het blad meent tevens te weten dat de oproep werd gehoord.

Lees ook: Stranden Nador: tussen natuurlijke schoonheid en verwaarlozing

Een gemeenteraadslid uit Oued Laou deelde mee dat de lokale autoriteiten van Tetouan hebben besloten een multidisciplinaire commissie op te zetten die alle ruimtes met elektrische of mechanische attracties gaat controleren. Inspecties ter plaatse zijn reeds uitgevoerd na een incident met meerdere gewonden door een defecte attractie in Oued Laou. Onderzoeken zijn aan de gang om de omstandigheden van het ongeluk te bepalen en de naleving van technische en regelgevende normen door de exploitant te controleren.

Lees ook: Zomervakantie: Mohammed VI heeft een zwak voor het Noorden

Het blad meldt dat de gouverneur van M’diq ook instructies heeft gegeven om de exploitatievergunning van een toeristische trein in de stad Martil op te schorten. Dit volgt op een dodelijk ongeval waarbij een jong meisje het leven liet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team