Zoeken

Veel kritiek op Sofyan Amrabat

26 oktober 2023 - 18:00 - Sport

©

Een voormalig Engels international heeft Manchester United-coach Erik ten Hag geadviseerd om Christian Eriksen op te stellen in plaats van Sofyan Amrabat, daarbij aangevend dat de Deen een "betere voetballer" is dan de Marokkaanse international.

Christian Eriksen overtrof Sofyan Amrabat tijdens de wedstrijd tussen Manchester United en Kopenhagen in de 3e ronde van de Champions League (1-0 voor de Red Devils). De Deen viel in de tweede helft in en leverde een sterke prestatie op het middenveld van Manchester United. Met kalmte en creativiteit eindigde hij als man van de wedstrijd. Amrabat daarentegen kon niet overtuigen. Hij had moeite om de bal te veroveren tijdens een overwegend goede eerste helft, meldt Metro.

Lees ook: Sofyan Amrabat onder vuur na wedstrijd tegen Crystal Palace

Hoewel Paul Scholes enkele sterke punten van de Marokkaanse international erkent, drong hij er bij Ten Hag op aan om Eriksen weer in de startopstelling op te nemen. "In de eerste helft leek het alsof we naar een Europa League-wedstrijd keken. Als een donderdagavond. Armzalig. De tweede helft was veel beter, maar je moet de beste voetballers laten spelen. Je brengt Christian Eriksen in, een veel betere voetballer. Ik wil Amrabat niet tekortdoen, hij is een verdedigende middenvelder, hij doet wat hij moet doen. Maar hij zal het spel niet opbouwen. Christian Eriksen wel," merkte de voormalige Engelse international op.

Lees ook: Sofyan Amrabat openlijk over moeilijkheden bij Manchester United

"Je zag de runs die gemaakt werden, plotseling was Fernandes in het spel, Garnacho ook. Eriksen zal deze spelers vinden. Voor 15 tot 20 minuten leken ze een echt team. Ook Ten Hag was tevreden met Eriksen’s prestatie en prees het leiderschap van de middenvelder. Christian is altijd positief. Hij brengt voetbal in het spel, iets dat we in de eerste helft niet hadden. Kopenhagen is goed georganiseerd en je moet ze breken. Christian Eriksen geeft de juiste passes."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team