Zoeken

Vastgoed: wereld-Marokkanen opgelicht door PJD-politicus

11 april 2024 - 11:00 - Marokko

©

In El Mansouria, ten zuiden van Casablanca, is een vastgoedcoöperatie genaamd Al Abrar in opspraak geraakt. De coöperatie, geleid door een politicus van de PJD-partij, wordt beschuldigd van "verduistering van fondsen", "misbruik van vertrouwen" en "oplichting". 53 leden, waaronder Marokkanen die in het buitenland wonen, hebben een klacht ingediend bij het parket.

De coöperatie, opgericht in 2014, beloofde 231 appartementen te bouwen. De leden betaalden de afgesproken prijs en een extra inschrijvingsgeld van 10.000 dirham. In totaal werd 150 miljoen dirham ingezameld.

Lees ook: Marokkaanse expats centraal in groot vastgoedschandaal

De oplevering van de appartementen liep echter vertraging op. Bovendien bleek de grond waarop de gebouwen staan ​​zwaar belast te zijn met hypotheken. De liften werken niet, de parkeerplaats is niet af en sommige appartementen zijn zelfs dubbel verkocht, inclusief aan leden van de Marokkaanse diaspora.

Lees ook: Vastgoedschandaal in Kenitra: grote som geld verdwenen

De gedupeerden eisen hun geld terug en willen dat de verantwoordelijken worden berecht. De koninklijke gendarmerie van Bouznika is een onderzoek gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team