Zoeken

Vastgoed: oproep minister aan Marokkanen in het buitenland

18 juni 2019 - 13:24 - Economie

©

Minister Abdelahad Fassi Fehri van Ruimtelijke ordening, stedenbouw, huisvesting en stadsbeleid heeft een oproep gedaan aan Marokkanen in het buitenland.

De bewindsman heeft tijdens de openingsceremonie van de vastgoedbeurs SMAP Immo in Parijs, wereld-Marokkanen opgeroepen om meer interesse te tonen in de vastgoedsector in Marokko.

Volgens Fassi Fehri is de vastgoedsector in Marokko goed voor een miljoen banen en 7 procent van het BBP. Huisvesting moet bovendien toegankelijk, kwalitatief en aangepast zijn aan de koopkracht van Marokkaanse huishoudens.

De minister herinnerde er tevens aan dat de regio Rabat-Salé-Kenitra tot de vijf regio’s behoort waar de vraag naar woningen het hoogst is met ruim 78 procent van de total vraag.

Abdessamad Seqal, voorzitter van de regio Rabat-Salé-Kenitra verklaarde dat de vastgoedbeurs de kans is voor Marokkanen die in Frankrijk wonen maar ook voor Fransen die in Marokkaanse vastgoed geïnteresseerd zijn, om zaken te doen. Een honderdtal professionals waren aanwezig op de 16e editie van de beurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team