Zoeken

Komst Marokkaanse diaspora boost voor huizenmarkt Marokko

12 juni 2024 - 08:50 - Marokkanen in het buitenland

©

De komst van miljoenen in het buitenland wonenden Marokkanen naar Marokko tijdens de Marhaba-operatie deze zomer, zal de vastgoedmarkt een boost geven. Dat verwachten experts.

De Marokkaanse diaspora, die traditioneel een belangrijke rol speelt op de Marokkaanse huizenmarkt, toont dit jaar extra veel interesse in het kopen van een woning in hun thuisland. 20% van de 64.000 aanvragen voor overheidssteun voor het kopen van een woning die tot nu toe zijn ontvangen, komt van de Marokkaanse diaspora, meldt regeringswoordvoerder Mustapha Baitas.

Lees ook: Vastgoedfraude in Marokko: Marokkaanse diaspora bijzonder kwetsbaar

"De terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar de vastgoedmarkt is een belangrijke factor voor de dynamiek en het herstel van de sector," zegt Amine Mernissi, vastgoeddeskundige en oprichter van Reponsimmo in een interview met persagentschap MAP.

Volgens Mernissi zijn de prijzen van zowel residentiële woningen als gronden in het tweede kwartaal van 2024 stabiel gebleven na een lichte stijging van 0,4% in het eerste kwartaal. Deze stabiliteit is opmerkelijk gezien de gestegen kosten van bouwmaterialen.

Lees ook: Marokko: resultaten vastgoedmarkt wisselvallig

De vastgoedmarkt is volgens de expert een markt met meerdere factoren, waarbij ook de huurmarkt een belangrijke rol speelt. De expert wijst op de vele bouwprojecten die momenteel in heel Marokko worden uitgevoerd, maar benadrukt dat de wereldeconomische en politieke conjunctuur deze vooruitzichten kan beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team