Zoeken

Val kind in rioolput in Salé mobiliseert autoriteiten

9 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

Na de val van een jong kind in een rioolput in Salé, voeren lokale overheden in de Marokkaanse steden een campagne waarin ze waarschuwen voor activiteiten van mensen die vodden en ander afval oprapen van de straat of uit vuilnisbakken en ook deksels van rioolputten stelen.

In Salé werd een jong kind slachtoffer van de diefstal van openbare eigendommen. Nadat een voddenraper het deksel van een rioolput had gestolen in het district Tabriket, viel het kind per ongeluk in de put. Het slachtoffer moest verwijderd worden en hield ernstige verwondingen over aan de val, meldt Assabah.

Lees ook: Weer peuter dood in waterput in Marokko

Abdelali Rami, een activist in Rabat, riep de autoriteiten op alle personen die betrokken zijn bij de diefstal van putdeksels te vervolgen. Hij benadrukte dat de verdachten verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun criminele daden. Ook de mensen die de gestolen putdeksels van hen kopen moeten volgens hem vervolgd worden.

Lees ook: Dodelijke val in waterput in Taounate

De Gerechtelijke Politie arresteerde op zondagavond een 47-jarige persoon die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de diefstal en beschadiging van een publiek eigendom. Het ongeval werd op sociale media uitgebreid becommentarieerd, wat aanleiding gaf tot een technisch onderzoek, dat geleid heeft tot de identificatie en arrestatie van de betrokkene, die in een vergevorderde staat van dronkenschap verkeerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team