Zoeken

Vahid Halilhodzic ondanks uitschakeling tevreden (video)

3 februari 2022 - 20:20 - Sport

©

De langverwachte persconferentie van bondscoach Vahid Halilhodzic vond vandaag plaats in het Mohammed VI Complex in Salé. De coach vond de prestatie van Marokko "niet zo slecht", ondanks de uitschakeling van de nationale ploeg in de kwartfinale van de Afrika Cup 2022.

De deelname van Marokko aan de Africa Cup was niet alleen een teleurstelling en verdrietig, zei Vahid Halilhodzic op donderdag. "De nederlaag tegen Egypte deed me pijn, maar ik moet zeggen dat onze prestatie niet slecht was. Er waren ook heel wat positieve zaken. We hebben een jong team en ik ben optimistisch voor de toekomst van het Marokkaanse voetbal," zei hij.

Lees ook: Mustapha Hadji reageert op geruchten over ontslag door Marokkaanse voetbalbond

In antwoord op degenen die het verlies van Marokko tegen Egypte aanstootgevend vinden, benadrukte hij dat de Atlas Leeuwen in de kwartfinale tegenover "een ervaren ploeg stonden, de beste van Afrika. We hebben veel geleerd van deze deelname".

Lees ook: Wordt Vahid Halilhodzic ontslagen na uitschakeling Marokko?

Zijn tactische keuzes kregen veel kritiek, maar de coach van de Atlas Leeuwen legde uit dat zijn spelers alles uit de kast hebben gehaald om te winnen, maar de kwalificatie werd nu eenmaal gespeeld op kleine details. "Ik heb geen waterdichte strategie voorbereid. Maar ik sta achter mijn keuze voor Munir El Haddadi, hij was er klaar voor, was enthousiast en leverde een grote inspanning tegen Egypte. Boufal, heb ik eruit gehaald omdat hij moe was en al zijn duels verloor in het 2ᵉ deel na de rust".

Bladna.nl