Zoeken

Mustapha Hadji reageert op geruchten over ontslag door Marokkaanse voetbalbond

3 februari 2022 - 11:40 - Sport

©

Sinds de uitschakeling van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup doen er geruchten de ronde over het vertrek van de verantwoordelijken van deze slechte resultaten. Internetgebruikers en specialisten in sportzaken wijzen onder meer naar assistent-coach Mustapha Hadji, die volgens hen verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het debacle van de Atlas Leeuwen. Hij werd volgens sommigen zelfs ontslagen.

Wie is er verantwoordelijk voor het falen van de Atlas Leeuwen tegen de Farao’s van Egypte? De technische staf wordt verweten de spelers, die alle kansen hadden om deze wedstrijd te winnen, niet de nodige basiselementen te hebben bijgebracht. Uit woede brachten fans de zaak Ziyech ter sprake en beschuldigden ze Mustapha Hadji ervan verantwoordelijk te zijn voor het aanwakkeren van de spanningen tussen de speler en bondscoach Vahid Halilhodzic. Volgens hen zou het hoofd van de assistent-coach als eerste moeten rollen. Hadji meent echter dat hij zijn opdracht "naar eer en geweten" volbrengt.

Lees ook: Wordt Vahid Halilhodzic ontslagen na uitschakeling Marokko?

Hoewel zijn ontslag op sociale netwerken wordt aangekondigd, zegt Hadji geen bericht te hebben ontvangen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Het zou volgens hem verrassend zijn om "nog voor zijn thuiskomst" te worden ontslagen. Hij zegt zelden te reageren op kritiek, zolang zijn geweten gerust is. "Ik ga niet op sociale media kijken naar de leugens die over mij worden verteld. Ik ben een professional. Ik probeer mijn best te doen binnen het team, binnen de grenzen van wat er van me gevraagd wordt. Ik hou er niet van om op kritiek te reageren."

Lees ook: Marokko: teleurstelling na verlies in kwartfinale Afrika Cup

"Voorzitter Fouzi Lekjaa vertrouwt me, ik ben geen tussenpersoon. Als hij dacht dat ik in staat was tot zulke zaken, zou hij me al lang ontslagen hebben, want hij is begaan met elk detail betreffende het nationale team." Zolang de FRMF geen beslissing heeft genomen, blijft Mustapha Hadji assistent-coach van de Atlas Leeuwen. "Als ik ontslagen word, zal ik dat publiekelijk melden, want ik ben iemand die niet veranderd is en nooit zal veranderen," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team