Zoeken

Marokko speelt kwalificatiewedstrijd zonder internationals uit Nederland

9 maart 2021 - 16:00 - Sport

©

Het Marokkaans voetbalelftal moet het tegen Mauritanië en Burundi opnemen zonder de internationals die spelen voor clubs in Italië, Nederland en Engeland. Verschillende Europese clubs weigeren het risico te nemen de spelers vrij te laten, uit vrees voor coronabesmettingen.

De Marokkaanse voetbalbond FRMF is er niet in geslaagd om de Europese clubs waar verschillende Marokkaanse internationals spelen te overtuigen om de spelers vrij te geven. Bondscoach Vahid Halilhodzic is daarom gedwongen om nieuwe spelers op te stellen tegen Mauritanië en Burundi voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup 2022, meldt het dagblad Al Massae.

Beide wedstrijden zullen gespeeld worden zonder Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech en Wolverhampton-verdediger Romain Saïss. Beide clubs hebben reeds verklaard dat zij categorisch weigeren om hun spelers te laten gaan in een context die wordt gekenmerkt door de coronavirus-pandemie. Daar komen ook nog de nieuwe coronavarianten bij als reden die de clubs aanvoeren om hun beslissing te rechtvaardigen.

Tot overmaat van ramp heeft Marokko vluchten van en naar verscheidene Europese landen verboden. De keuze tussen een reisverbod voor Ziyech en Romain Saïss naar Marokko of een quarantaine van 15 dagen na hun terugkeer was snel gemaakt. Een isolement kan hen verhinderen om deel te nemen aan zeer belangrijke wedstrijden in de competitie of de Champions League, zoals dat het geval is voor Ziyech bij Chelsea.

Ook ontbreken Achraf Hakimi van Inter Milaan en het Amsterdamse Ajax-duo Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui. Vahid zal het ook moeten stellen zonder doelman Yassine Bounou omwille van een handblessure.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team