Zoeken

Vahid Halilhodžić: "Ik weiger te spreken over het Marokkaans elftal"

19 december 2023 - 22:30 - Sport

©

Vahid Halilhodžić, de voormalige bondscoach van het Marokkaans elftal, oordeelt dat Marokko de Afrika Cup in Ivoorkust zou kunnen winnen. Hij uit echter ook zijn bitterheid over zijn ontslag als coach.

Naast Marokko ziet Halilhodžić ook andere teams zoals Senegal, Egypte, Algerije en gastland Ivoorkust, als mogelijke winnaars van het toernooi. Dit verklaarde hij in een interview met de Egyptische satellietzender El Hayat. Hij gaf tevens aan dat Nigeria en Kameroen ook kanshebbers zijn voor de titel.

Lees ook: Vahid Halilhodzic geeft echte redenen ontslag door Marokko

Halilhodžić weigerde tijdens het interview echter te spreken over de recente prestaties van de Atlas Leeuwen, waaronder hun indrukwekkende run tot de halve finales van het Wereldkampioenschap in Qatar. "Ik weiger te spreken over het Marokkaans elftal," verklaarde hij.

Lees ook: Vahid Halilhodzic nog kwaad op Marokko

De Bosnische coach heeft zijn ontslag door de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) en zijn vervanging door Walid Regragui slechts enkele weken voor het begin van het WK in Qatar nooit geaccepteerd. Zijn slechte relatie met enkele spelers, waaronder Hakim Ziyech, zou hebben bijgedragen aan zijn vertrek. Zijn ontslag werd gevolgd door een succesvolle prestatie van Marokko, dat een plaats in de halve finale van het WK-2022 bereikte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team