Zoeken

Vahid Halilhodzic: "Het doel Marokko-Gabon is winnen"

18 januari 2022 - 11:46 - Sport

©

Voor de wedstrijd tegen Gabon zijn wijzigingen aangebracht in de Marokkaanse nationale ploeg, kondigde Vahid Halilhodžić aan het einde van de laatste training aan.

"Zo hebben we wat veranderingen aangebracht, maar het doel blijft hetzelfde: de overwinning." De coach van de Atlas Leeuwen benadrukte tijdens de persbriefing voor de wedstrijd tegen de Panthers dat Marokko op zoek moet gaan naar een overwinning en de groepsfase met succes moet afsluiten. "Het zijn niet alleen de vaste spelers die door deze wedstrijd getroffen worden, maar alle geselecteerde spelers zullen zeker hun steentje bijdragen”.

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat de Comoren en plaatst zich voor 8ᵉ finale

Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden loofde de coach de inzet van de spelers. Hij maakte duidelijk dat het vooral zijn bedoeling is ervoor te zorgen dat "het Marokkaanse team zo ver mogelijk komt". Voor hem is deze derde wedstrijd belangrijk. "Onze bedoeling was hier de eerste plaats in onze groep te veroveren. In veel opzichten is het belangrijk voor de rest van de competitie."

Lees ook: Afrika Cup 2022: Marokko en Gabon spelen 2-2 gelijk

Tegen Ghana riep Vahid Halilhodžić zijn spelers op om vastberadener te zijn, maar ook Gabon is een "taaie ploeg die een puike partij tegen Ghana speelde". Hij sprak zijn ontgoocheling uit over het feit dat het toernooi eindigde voor Pierre-Emerick Aubameyang en Mario Lemina. "Gabon verdient het niet om in deze Afrika Cup zonder de twee geweldige spelers verder door te gaan. Maar er zijn nog steeds een paar mannen die de klus kunnen klaren. Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen Gabon".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team