Zoeken

Marokko: gezondheidspaspoort verplicht voor alle reizigers

2 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Voor Marokkanen die zijn ingeënt tegen het coronavirus wordt het verplicht om een gezondheidspaspoort te tonen als ze naar het buitenland willen reizen.

Volgens het hoofd van de sanitaire controledienst in de haven van Tanger Med, Abderrahim Rachidi, zullen Marokkanen met het gezondheidspaspoort naar alle landen kunnen reizen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat toezicht houden op de toekenning en uitgifte van de paspoorten die het reisvoorschrift om een negatieve PCR-test te overleggen overbodig moet maken voor burgers die naar een ander land willen reizen.

Rachidi heeft goede hoop op de heropening van de grenzen in de nabije toekomst nu de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in Marokko is begonnen. Hij benadrukt dat het goederenverkeer sinds de sluiting van de grenzen gewoon is doorgegaan.

Afgelopen donderdag is met de inenting van Koning Mohammed VI in het koninklijk paleis in Fez de vaccinatiecampagne in Marokko van start gegaan. Als eerst zullen de ouderen, het verplegende personeel en het leger worden gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team