Zoeken

Onvrede bij Marokkaanse studenten in Spanje

2 juni 2012 - 12:47 - Wereld

©

Marokkaanse studenten in Spanje zouden volgens de minister van Hoger Onderwijs Lahcen Daoudi, niet betrokken zijn door de verhoging van de inschrijvingskosten in Spaanse universiteiten.

Rajoy’s regering heeft volgens de minister, de prijsverhoging nooit opgelegd aan universiteiten, dewelke volledig autonoom zijn. Zij hebben dus het recht om zelf te kiezen of ze de inschrijvingskosten wel of niet gaan verhogen voor buitenlandse studenten.

Het Marokkaans ministerie van Hoger onderwijs zou hierover contacten hebben gehad met de universiteiten van Granada en Andalusië, waar de meerderheid van de Marokkaanse studenten studeren. Marokko heeft hen gevraagd de kosten niet te verhogen, zoals voorgesteld door de Spaanse regering in zijn bezuinigingsplan.

Als dit besluit zou worden toegepast, zouden de inschrijvingskosten voor buitenlandse studenten in Spaanse universiteiten vanaf volgend academiejaar, namelijk van van 1000 naar 6000 euro stijgen, en zelfs naar 9000 euro in sommige universiteiten.

Premier Abdelilah Benkirane heeft de zaak niet besproken tijdens zijn recente bezoek aan Spanje. Zijn gebrek aan belangstelling werd dan ook sterk bekritiseerd door Marokkaanse studenten in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team