Zoeken

Saoedi-Arabië opent Umrah voor buitenlandse pelgrims

27 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

Buitenlandse pelgrims zijn vanaf 10 augustus weer welkom in Saoedi-Arabië om de Umrah of kleine bedevaart te verrichten. Dat bevestigen de Saoedische autoriteiten.

Hani Ali Al-Amiri, lid van de Saoedische commissie voor de Hadj en Umrah, stelt dat "ongeveer 500 bedrijven en instellingen zich klaarmaken om buitenlandse pelgrims te verwelkomen vanaf de 1e Muharram (10 augustus), om de Umrah te verrichten".

Lees ook: Marokkanen uitgesloten van Hadj in 2021

Wel zijn er enkele voorwaarden om naar Saoedi-Arabië te kunnen reizen voor de kleine bedevaart. Zo moeten pelgrims volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19 en moeten ze zich houden aan een streng gezondheidsprotocol, "om de gezondheid van de pelgrims te beschermen", aldus Hani Ali Al-Amiri.

Volgens de verantwoordelijke bestaan er ruim 6000 agentschappen en een dertigtal websites waar pelgrims hun reis kunnen boeken om de Umrah te verrichten. Pelgrims kunnen ook in groep een reispakket kopen, met inbegrip van vervoer, hotel en restauratie. Deze agentschappen hebben toestemming gekregen om opnieuw visa af te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team