Zoeken

Marokko krijgt boete van FIFA

4 oktober 2017 - 13:30 - Sport

©

De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft de Marokkaanse voetbalbond FRMF tot een boete van 25.000 dirham veroordeeld voor incidenten tijdens de wedstrijd tegen Mali in Rabat vorige maand.

Marokko werd gestraft omdat aan het begin van de wedstrijd in het Moulay Abdellah stadion in de Marokkaanse hoofdstad het volkslied van Mali hevig was uitgefloten door Marokkaanse supporters.

Gabon zal een boete van 50.000 dirham moeten betalen omdat het land tijdens het WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust een speler liet spelen die niet gerechtigd was om voor het Gabonees elftal uit te komen

De twee landen ontmoeten elkaar op zaterdag 7 oktober voor een kwalificatiewedstrijd voor het WK-2018 in Rusland. De wedstrijd wordt in Casablanca gespeeld. Wil Marokko zich voor het wereldkampioenschap plaatsen dan is een overwinning verplicht. Het duel zal in een volle stadion worden gespeeld. De kaartjes voor de wedstrijd zijn reeds uitverkocht.

De Atlas Leeuwen zijn op dit moment tweede in groep C met zes punten, net achter Ivoorkust met zeven punten. Gabon is derde met vijf punten en Mali sluit de groep af met twee punten. Volgens bondscoach Hervé Renard zullen de komende wedstrijden tegen Gabon en Ivoorkust moeilijk zijn maar blijft een overwinning mogelijk. Marokko heeft zich al 20 jaar niet meer voor een WK gekwalificeerd. Duimen dus!

Bladna.nl