Zoeken

Hervé Renard bezorgd voor wedstrijd Marokko-Gabon

5 oktober 2017 - 20:30 - Sport

©

Zaterdag spelen de Atlas Leeuwen tegen Gabon een beslissende kwalificatiewedstrijd voor het WK-2018 in Rusland.

Tijdens een persconferentie op woensdag in Rabat sprak bondscoach Hervé Renard over een “beslissende wedstrijd” maar “geen val”. Volgens Renard wordt het “een heel moeilijke wedstrijd”, maar moet het elftal “naar voren kijken en even regelmatig blijven spelen” als tijdens de vorige kwalificatiewedstrijden.

Over de afwezigheid van een aantal spelers, met name Manuel Da Costa en Jawad Yamik, verklaarde Renard dat hij dergelijke complicaties gewoon was. “Ik begin een beetje ervaring te hebben met dergelijke situaties. Ik maak altijd een lijst van spelers en er zijn regelmatig één of twee spelers die zich voor de wedstrijden verwonden. Het is een routine geworden voor mij.”

Hervé Renard stelde tevens dat alle coachen en spelers wedstrijden zoals die van zaterdag 7 oktober tegen Gabon willen meemaken. “Het zijn wedstrijden die de adrenaline doen stijgen”. Hij bedankte uiteindelijk de “fantastische supporters” die afgelopen maand de wedstrijd van het elftal tegen Mali bijwoonden. Marokko won toen met 6-.. “Met het publiek achter ons zullen we het nodige doen om een verschil te maken.”

De wedstrijd wordt zaterdag in Casablanca in een volle stadion gespeeld. De 45.000 kaartjes waren in enkele dagen tijd uitverkocht. Marokko is tweede in groep C met 6 punten, net na Ivoorkust met 7 punten. Gabon heeft 5 punten en Mali sluit de lijst af met slechts 2 punten. Om zich voor het wereldkampioenschap in Rusland te kwalificeren moet Marokko de komende wedstrijden tegen Gabon en Ivoorkust winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team