Zoeken

Voetbal: wedstrijd Marokko-Zuid Korea vandaag

10 oktober 2017 - 13:50 - Sport

©

Marokko speelt vandaag een oefeninterland tegen Korea in het Tissot Arena in het Zwitserse Biel. De wedstrijd begint om 14:30 uur Marokkaanse tijd. De wedstrijd is live op Arriyadia te zien.

Hervé Renard vertrok zondag, na met brio Gabon in de kwalificatiereeks voor het WK-2018 te hebben verslaan, met zijn spelers naar Zwitserland.

Het elftal dat vandaag tegen Zuid-Korea zal spelen is hetzelfde als tegen Gabon. Slechts één nieuwe speler, Badr Boulhroud van FUS Rabat, mocht mee naar Zwitserland.

De Atlas Leeuwen trainden gisteren in voorbereiding op het vriendschappelijk duel tegen Korea, één van de sterkste Aziatische teams dat zich reeds kwalificeerde voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Het is de derde keer dat Marokko en Zuid-Korea tegen elkaar spelen. De eerste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was tijdens de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 en de tweede keer in Sydney in het jaar 2000. Marokko en Zuid-Korea speelden voor het laatst tegen elkaar in 2001 tijdens een voetbaltoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten. De drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel 1-1.

Het duel is voor het Marokkaans elftal de laatste oefenwedstrijd voor de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust op 11 november in Abidjan. Marokko staat na de overwinning tegen Gabon, op de eerste plaats in groep C met negen punten. Een gelijkspel tegen Ivoorkust zou al genoeg zijn om naar het WK-2018 te mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team