Zoeken

Marokko wint 8 plaatsen op FIFA-ranking

16 oktober 2017 - 16:40 - Sport

©

Het Marokkaans elftal heef acht plaatsen gewonnen in de nieuwe ranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA voor de maand oktober.

Marokko is deze maand 48e in de wereldranglijst met 680 punten. Het koninkrijk stond vorige maand nog op de 56e plek.

Op continentaal niveau is Marokko 7e. Tunesië (28e) neemt de eerst plaats in voor Egypte (30e). Senegal (32e) heeft het derde beste elftal in Afrika, gevolgd door de Democratische Republiek Congo (35e), Nigeria (41e) en Kameroen (42e).

In Noord-Afrika is Marokko tweede na Tunesië en doet het beter dan Algerije (67e), Libië (87e) en Mauritanië (101e).

Duitsland voert de ranglijst van de Wereldvoetbalbond aan met 1066 punten, gevolgd door Brazilië, Portugal, Argentina en België. Nederland is 20e.

De sterke stijging van Marokko is te danken aan de knappe prestaties van de Atlas Leeuwen in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal 2018. De Atlas Leeuwen wonnen op 7 oktober met 3-0 tegen Gabon. Enkele dagen later versloeg het Marokkaans elftal Zuid-Korea in een oefeninterland in Zwitserland met 3-1.

Begin november speelt Marokko een laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK-2018 tegen Ivoorkust in Abidjan. Marokko is momenteel eerste in groep C met negen punten. Ivoorkust volgt met acht punten terwijl Gabon en Mali uitgeschakeld zijn. Wil Marokko zich voor het wereldkampioenschap plaatsen dan is een gelijkspel of een overwinning verplicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team