Marokko wint kwalificatiewedstrijd met gemak van Guinee

17 november 2021 - 10:00 - Sport

©

Marokko heeft dinsdagavond zonder al te veel moeilijkheden zijn laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK-2022 tegen Guinee gewonnen.

De Atlas Leeuwen versloegen Guinee met 3-0 in het Prins Moulay Abdellah sportcomplex in Rabat. Het Marokkaans elftal was reeds gekwalificeerd voor de play-offs en beschouwde de wedstrijd van dinsdagavond als een voorbereiding op de komende wedstrijden.

Ryan Mmaee opende de score voor Marokko op een strafschop in de 21e minuut. De aanvaller van de Hongaarse club Ferencváros, scoorde opnieuw in de 29e minuut na een mooie assist van Ayoub El Kaabi, die het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd in de 60e minuut maakte.

Marokko eindigt de kwalificatiereeks als eerste van zijn groep met 18 punten en zes overwinningen in zes wedstrijden. Guinee eindigt op de derde plaats in groep I met 4 punten, Guinee-Bissau is 2e met 6 punten en Soedan sluit de lijst af met 3 punten.