Zoeken

Youssef En-Nesyri verpulvert record Cristiano Ronaldo

14 december 2022 - 13:00 - Sport

©

De sprong van Youssef En-Nesyri, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte voor Marokko in de WK-kwartfinale tegen Portugal, werd door deskundigen geanalyseerd. De exacte hoogte van zijn sprong werd gemeten op 2,78 m, wat een record is.

De Marokkaanse spits maakte een fantastische sprong, zoals alleen de beste atleten dat kunnen. De rust naderde langzaam en er was nog geen doelpunt gescoord. De speler van Sevilla reageerde op een voorzet van links in het strafschopgebied van de tegenstander, kopte hoog en schoof de bal in het net van de Portugese doelman Diogo Costa.

Lees ook: FIFA: "Youssef En-Nesyri heeft geschiedenis geschreven"

Marokko heeft daarmee de Seleçao verslagen. Het beeld wekte veel opzien en beIN Sport probeerde de actie te ontleden. Volgens de omroep werd de sprong gemeten op 2,78 meter. De enige speler die daar tot dan toe in slaagde was de Portugese spits Cristiano Ronaldo, die tijdens de kwartfinale tevergeefs inviel.

Lees ook: Historisch: Marokko plaatst zich voor halve finale WK-2022

De prestatie van CR7 dateert uit 2019, toen hij voor Juventus speelde. CR7 sprong iets meer dan 2.58m, 20ncm minder dan de Marokkaanse international Youssef En-Nesyri.

Bladna.nl