Zoeken

Medhi Benatia tijdens WK aan de slag bij beIN Sports

30 oktober 2022 - 09:00 - Sport

©

Tijdens het WK in Qatar zal voormalig Marokkaans international Medhi Benatia aan de slag gaan als commentator bij het televisiekanaal beIN Sports France. Hij is reeds vertrouwd met de rol, omdat hij tijdens de laatste Afrika Cup in Kameroen, de prestaties van het Marokkaanse team analyseerde.

Het is het voetbalevenement van het jaar, maar ook dat van beIN Sports, dat verslag gaat maken van het derde WK sinds de lancering van het televisiekanaal in 2012. Het WK wordt van 20 november tot 18 december in Qatar gehouden en wordt integraal uitgezonden op de Frans-Qatarese zender, met in totaal 64 wedstrijden, waarvan 36 exclusief. Daarmee versterkt beIN Sports zijn positie.

Lees ook: Medhi Benatia binnenkort bij staf Atlas Leeuwen?

Nadat hij de prestaties van de Atlas Leeuwen becommentarieerde tijdens de laatste African Cup of Nations in Kameroen, is Medhi Benatia opnieuw uitgekozen door beIN Sports France om dit te doen tijdens het WK, waar de mannen van Walid Regragui het in de groepsfase moeten opnemen tegen België, Kroatië en Canada.

Lees ook: Medhi Benatia beëindigt voetbalcarrière

Medhi Benatia besloot in oktober 2019 een punt te zetten achter zijn professionele carrière, kort na zijn interlandpensioen. Sindsdien volgt de voormalige verdediger van Bayern München, AC Milan en Juventus, de wedstrijden van zijn voormalige landgenoten op de voet. Hij was een tijdlang het onderwerp van hardnekkige geruchten die suggereerden dat hij de Marokkaanse bondscoach zou mogen assisteren.

Bladna.nl