Zoeken

Tunesische Nationale Garde beledigt Marokkanen

9 juni 2019 - 15:20 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond heeft op woensdag besloten dat de finale van de Afrikaanse Champions League tussen Wydad Casablanca en Esperance Tunis terug moet worden gespeeld.

In Tunesië viel het besluit van de voetbalbond zeer slecht. Zelfs de autoriteiten van het land aarzelden niet om kritiek te uiten op het besluit en de Marokkanen te beledigen.

De vakbond van de Tunesische Garde schokte waarschijnlijk het meest met een vernederend bericht op Facebook:

"God zij dank, Tunesië is een vrije en onafhankelijke republiek. Tunesiërs staan in de rij om hun vertegenwoordigers te kiezen en niet om de hand van een leider te kussen."

Het controversieel bericht werd kort na de bekendmaking van het besluit van de Afrikaanse voetbalbond gepubliceerd. De voetbalbond eist namelijk dat de finale in een neutraal land wordt gespeeld, waardoor de capaciteit van Tunesië om een eerlijke wedstrijd te organiseren in twijfel wordt getrokken.

Volgens de voetbalbond waren "de voorwaarden voor een goed en veilig wedstrijd niet verenigd" tijdens de eerdere finale, een directe kritiek op het werk van de Tunesische nationale garde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team